Falusi birsalmasajttal töltött gombóc gluténmentesen

Falusi birsalmasajttal töltött gombóc gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gombóc tésztájához:
  • 1 kg lila burgonya tisztán mérve
  • kb. 25 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • a nyújtófelület szórásához:
  • rizsliszt
  • Töltelékhez:
  • kb. 20 dkg birsalmasajt
  • a forgatáshoz:
  • GM morzsa vagy darált dió
  • a szóráshoz:
  • nyírfaporcukor vagy porcukor
  • 1 kg lila burgonya tisztán mérve
  • 25 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál
  • rizsliszt
  • 20 dkg birsalmasajt
  • GM morzsa vagy darált dió
  • nyírfaporcukor vagy porcukor

Elkészítés:

A krumplit puhára főzzük, burgonyanyomón áttörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót, és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A birsalmasajtot kb. 1x1-es kockákra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és egy-egy kocka birsalmasajtot teszünk a közepükbe. Óvatosan becsomagoljuk, majd meggömbölyítjük.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük (akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére).

Amíg főnek a gombócok, megpirítjuk a GM morzsát. Ebbe a pirított morzsába szedjük ki szűrőlapát segítségével a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti