Hozzávalók:
  • 25 dkg csicseriborsó
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kk. fűszersó
  • sütőpor
  • olaj
  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 fej fokhagyma
  • 1/2 kk. fűszersó
  • sütőpor
  • olaj

Falafel házilag

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A 25 dkg csicseriborsót (szójababból is lehet) megfőzzük a vízben puhára és leszűrjük. Átdaráljuk húsdarálón és összekeverjük áttört fokhagymával, kis sütőporral, csipet sóval és 2-3 kk. étolajjal. A keverékeből nedves kézzel kis golyókat formázunk, utána forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti