Fakanalas süti

Fakanalas süti
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg sima liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • Csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • a mázhoz:
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál tej
  • (a tepsi 20x25 cm-es)
  • 35 dkg sima liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • cipet
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál tej
  • (a tepsi 20x25 cm-es)

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! Ráöntjük a sütemény tetejére és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.