Fahéjat illatozó sült alma

Fahéjat illatozó sült alma

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 7 db alma
  • 50 g barna cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 45 g aszalt vörös áfonya
  • 45 g mazsola
  • 45 g datolya
  • 80 ml csokis mogyoró pálinka
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió

a díszítéshez:

  • tejszínhab
  • méz

Elkészítés:

Az áfonyát, a mazsolát és a datolyát minimum 2 órára a pálinkába áztatjuk. Az almákat lemossuk és kiszedjük a csutkájukat. A kivágást kiszélesítjük, hogy beleférjen a töltelék.

A fahéjat és a barna cukrot összekeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Jól összeforgatjuk és megtöltjük vele az almákat. Végezetül egy kávéskanálnyi vajat teszünk mindegyik tetejére, amire egy kevés szerecsendiót reszelünk.

Az almákat egy magas oldalú tepsibe helyezzük, majd kb. a feléig felöntjük meleg vízzel. A 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt puhára sütjük.

Melegen, mézzel csurgatott tejszínhabbal a legfinomabb.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk