Fahéjas–szilvás sütemény

Fahéjas–szilvás sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 7 dkg margarin
  • pici só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg friss élesztő (vagy fél csomag instant szárított élesztő)
  • 2,5-3 dl tej
  • a tetejére:
  • kevés túró
  • kevés tejföl
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • tejföl
  • 1 tojás
  • szilvabefőtt
  • alma
  • 15 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 7 dkg margarin
  • pici
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg friss élesztő (vagy fél csomag instant szárított élesztő)
  • 2,5-3 dl tej
  • kevés túró
  • kevés tejföl
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • tejföl
  • 1 db tojás
  • szilvabefőtt
  • alma

Elkészítés:

A hozzávalókból nokedli tészta lágyságú (vagyis jó lágy) tésztát keverünk ki, majd abba a nagy, kerek, kivajazott, lisztezett piteformába tesszük, amiben sütni fogjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk.

Amikor megkelt a tészta, ízlés szerint elkevert cukros-túrós-tejfölös vaníliás cukros töltelékkel bevonjuk a tetejét, amibe tettónk egy tojást is. A közepére szilva befőtt került, körbe-körbe pedig nyers alma cikkek kerülnek.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, megszórjuk fahéjas kristálycukorral, visszatesszük és újabb 10-15 percig sütjük, amíg rákaramellizálódik a tetejére. Nagyon finom lesz tőle.

Az alaptészta feltétjét bármilyen más gyümölccsel variálhatjuk, helyettesíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Szabóné Terka küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti