Fahéjas-vaníliás darázsfészek

Fahéjas-vaníliás darázsfészek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • kevés vanília
  • csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • kevés vanília
  • csipet

Elkészítés:

Tejben futtatom az élesztőt, megsózom és meghintem 5 deka porcukorral, majd hozzákeverem a tészta többi alapanyagát (liszt, tojás, zsír, kevés vanília). Alaposan összedolgozom, hogy kemény, kelesztett tésztám legyen.

Hagyom pihenni vagy fél óráig, majd lisztes deszkán vékonyra nyújtom

Összekeverem a fahéjas-vaníliás porcukrot a vajjal, majd rákenem a tésztára. Végül feltekerem, és négy centis darabokat vágok belőle.

Egy megkent tepsibe helyezem őket állítva, nagyjából három centis hézagokkal. Hagyom kelni, míg összeérnek, majd előmelegített sütőben sütni kezdem.

Mikor sárgulni kezd a teteje, meglocsolom a vaníliás-cukros tejjel, végül készre sütöm.

Lekvárral tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti