Fahéjas vajas kifli

Fahéjas vajas kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • *
  • a töltelékhez:
  • 2 evőkanál fahéj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • *
  • a kenéshez:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • *

  • a szóráshoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha összeállt akkor apránként hozzáadjuk az olvasztott olajos margarint és jól kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától és a kezünktől. Meglisztezzük, a tetejét konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta átgyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kettéosztjuk, kör alakúra kinyitjuk (fél centi vastagra) és pizza vágóval háromszögre felvágjuk.

Minden tésztát megkenünk olvasztott vajjal, majd meghintjük fahéjjal és kristálycukorral. A tészta két szélét ráhajtjuk és feltekerjük. Tepsibe rakjuk a kifliket, a tetejüket megkenjük felvert tojással és 40 percig ismét kelni hagyjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre és szép pirosra sütjük. Ha megsült, megszórjuk porcukorral és fahéjjal, és langyosan kínáljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek