Fahéjas-tejfölös lángos

Fahéjas-tejfölös lángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 2-3 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • a tetejére:
  • 4 nagy pohár tejföl
  • fahéj
  • cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 2-3 dl tej
  • 1 kávéskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 4 nagy pohár tejföl
  • fahéj

Elkészítés:

A lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel elkeverem. Belerakom a tojások sárgáját, az olajat és annyi langyos tejet, hogy jól dagasztható legyen. Miután kidagasztottam, 1 órát meleg helyen kelesztem.

Egy közepes tepsit kikenek, a tésztát beleborítom, és egyenletesen elsimítgatom a tepsiben. Mehet rá egyenletesen a 4 nagy pohár tejföl. Ízlés szerint a cukor és a fahéj. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

Mivel nagyon kiadós étel, ezért én főleg tartalmas levesek után főételként is szoktam tálalni.

Egy édes-aranyos sárazsadányi nénitől tanultam a receptet, ő hívta lángosnak, még ha a tésztája inkább a fánkéhoz hasonlít is. A sok tejföl miatt nem olcsó, de isteni finom.

(A képen csak 2 pohár tejföl van rajta, éppen annyi volt itthon.)

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ancsiska küldte. Köszönjük!