Fahéjas szilvás gombóc mák morzsába forgatva

Fahéjas szilvás gombóc mák morzsába forgatva
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 6 szem friss besztercei szilva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 40 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 6 szem friss besztercei szilva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál barna cukor

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és burgonya törővel összetörjük, majd kihűlni hagyjuk.

Ha kihűlt a burgonya, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, csipet sót és összegyúrjuk. Ezután fél centi vastagra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy fél szilvát, megszórjuk fahéjjal és egy kevés barna cukor cukorral. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk belőle.

A vizet a sóval feltesszük főni, ha forr, belerakjuk a gombócokat, megkeverjük, hogy nehogy leragadjon. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük és beleforgatjuk a cukorral összekevert mákba, majd melegen tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!