Fahéjas sütemény

Fahéjas sütemény
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 38 g cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 190 g lágy vaj
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 320 ml író
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 38 g cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 190 g lágy vaj
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál
  • 320 ml író
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Csak egy apró változtatás, és teljesen újszerű lesz tőle a megszokott piskótád.

A fahéjat és a 38 g cukrot összekeverjük, majd félretesszük. A vajat a többi cukorral krémes állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Szép simára keverjük.

Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásos masszához felváltva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat és az írót. A legvégén pedig hozzáadjuk a vanília aromát is.

Egy kerek tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd belekanalazzuk a tészta 1/3-ad részét. Es itt jön a változtatás: meghintjük a fahéjas cukorral, erre pedig újabb adag tésztát kanalazunk, erre jön a maradék fahéjas cukor. Végezetül rákanalazzuk a maradék tésztát, a tetejét szépen elsimítjuk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!