Fahéjas sült alma

Fahéjas sült alma
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 db édes alma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teásanál őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl édes fehérbor (vagy almalé, esetleg víz)
  • fél citrom leve
  • *
  • a tálaláshoz:
  • 6 gombóc vanília fagylalt
  • 12 db ropogós keksz
  • 3 db édes alma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teásanál őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl édes fehérbor (vagy almalé, esetleg víz)
  • fél db citrom leve
  • 6 gombóc vanília fagylalt
  • 12 db ropogós keksz

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd a citromlével lecsepegtetjük, hogy ne barnuljon meg. Ezután bevagdossuk a tetejét, de vigyázzunk, nehogy teljesen átvágjuk az alma húsát.

A sütőformát vajjal vékonyan kikenjük, majd beletesszük a félbevágott almákat, és aláöntjük a bort (vagy ízlés szerint almalevet, vizet). A maradék vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Ezután alaposan összekeverjük, majd egy ecsettel lekenjük a félbevágott almákat.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e az almák.

A sütőből a készre sült almákat kivesszük, majd óvatosan átemeljük egy tányérra. Ezután megszórjuk az összemorzsolt, ropogós kekszmorzsával, majd ráhelyezünk egy-két gombóc vanília fagylaltot, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti