Fahéjas-rumos szilvás pite

Fahéjas-rumos szilvás pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • fél kezeletlen citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél teáskanál sütőpor
  • 25-30 dkg szilva (de bármilyen más gyümölcsből készíthetjük)
  • 1 mokkáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • fél db kezeletlen citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél teáskanál sütőpor
  • 25-30 dkg szilva
  • 1 mokkáskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Először a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, hozzákeverjük a citromlevet is. Végül jól elkeverjük hozzáadva a sütőporral elkevert lisztet.

Kivajazunk egy pitesütőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát. A tetejére tesszük a felezett szilvát, meghintjük őrölt fahéjjal és meglocsolgatjuk a rummal. (Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatunk rá még egy kevés cukrot.) A tetejét beborítjuk a szeletelt mandulával.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor, kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!