Fahéjas-meggyes muffin

Fahéjas-meggyes muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • 3-4 evőkanál tej
  • A díszítéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor
  • meggy
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • 3-4 evőkanál tej
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor
  • meggy

Elkészítés:

A puha margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a tojások sárgájával. Majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és tejjel lazítjuk a tésztát. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjéket.

A muffinpapírokat csak félig töltjük, 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből, és díszítjük a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjével és a meggyel, majd visszatesszük sülni.