Fahéjas-mandulás fügés mini pite

Fahéjas-mandulás fügés mini pite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl kefir
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár cukor
  • 1/2 pohár barna cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipet só
  • 3 pohár liszt
  • 1 pohár darált mandula
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kakaó
  • *

a szóráshoz:

  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl kefir
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár cukor
  • 1/2 pohár barna cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipet só
  • 3 pohár liszt
  • 1 pohár darált mandula
  • 1 evőkanál barna nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kakaó
  • *
  • 1 evőkanál porcukor
  • (a mérce a joghurtos pohár)

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, a három tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a kakaóport és habverővel simára-habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mandulát, a csipet a sót. Jól összekeverjük.

A kis pite formát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a pite tésztát, elsimítjuk, és kirakjuk a tetejét negyedekbe vágott fügével.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba!) Hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz felszeletelni! Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp: Nagyon gyorsan összelehet dobni, és évszaktól függően mindig a szezonális gyümölcsökkel elkészíteni.

Hasonló receptek