Fahéjas-mandulalikőrös fánk

Fahéjas-mandulalikőrös fánk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 6 dkg élesztő
  • fahéj
  • 1 dl mandulalikőr
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 6 dl tej

Valamint:

  • olaj
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítés:

2 dl langyos tejben elkeverem a porcukrot, majd felfuttatom az élesztőt. Összedolgozom a tészta hozzávalóit, hozzáadva a maradék 4 dl tejet. Addig gyúrom, amíg teljesen sima, kicsit hólyagos tésztát nem kapok. Hagyom kelni, majd átdolgozom, és ismét pihentetem.

Ha ezzel megvagyok, lisztezett felületen kinyújtom 1-2 cm vastagságúra, üvegpohárral kiszaggatom. A formák közepét ujjal összenyomom.

Forró, de nem túl sok olajban kisütöm.

Lekvárral megtöltve, porcukorral leszórva tálalom.

Neked ajánljuk