Fahéjas keksz

Fahéjas keksz

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor (por)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál narancshéj (szárított, őrölt)
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 csomag sütőpor

a hempergetéshez:

  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a narancshéjjal, majd hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat. Ezután elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a barna porcukrot, és a vaníliás cukrot. (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába.)

Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, és diónyi golyókat formázunk belőle.

A kristálycukrot és a fahéjat egy tányérban össze keverjük, majd a tésztagolyókat meghempergetjük benne.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ráhelyezzük egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával lenyomjuk mindegyik tetejét.

160 fokra (hőlégkeverésnél) előmelegített sütőbe tesszük és 12-15 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve a kekszeket rácsra szedjük, majd teljesen kihűtjük.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk