Fahéjas keksz

Fahéjas keksz

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

Elkészítés: A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A lisztet a fahéjjal és a keményítővel összekeverjük. A lisztes keveréket a vajas krémbe dolgozzuk, majd a masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire csillagokat nyomunk, melyeket előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütünk. A sütőpapírról csak kihűlés után szedjük le a csillagokat.

A fenti mennyiségből kb. 50 db keksz lesz.

Neked ajánljuk