Fahéjas hernyó kifli

Fahéjas hernyó kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 8 dkg meleg vaj
  • *
  • a kenéshez:
  • meleg vaj
  • *
  • a szóráshoz:
  • kristálycukor
  • fahéj
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • csipet
  • reszelt citromhéj
  • 8 dkg meleg vaj
  • meleg vaj
  • *
  • kristálycukor
  • fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávaló hozzáadásával lágy, ruganyos tésztát dagasztunk. (A meleg vajat a dagasztás végén, apránként adjuk hozzá.). Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 12 részre vágjuk, gombócokat gyúrunk belőle, és letakarva kicsit pihentetjük. Kb. 30x12 cm téglalappá nyújtjuk, majd a felénk eső hosszabbik oldalon az alsó harmadon 1 centiméterenként bevagdossuk a tésztát. A felső részt olvasztott vajjal megkenjük, megszórjuk fahéjas cukorral, és óvatosan feltekerjük (magunk felé), a bevagdosott rész felülre kerül.

Sütőpapírral bélelt tepsibe téve ismét kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 15-17 perc alatt szép rózsaszínre sütjük. Még melegen megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk fahéjas cukorral.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti