Fahéjas cukros mandula

Fahéjas cukros mandula
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 40 dkg héjas mandula
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília paszta vagy -aroma vagy vaníliás cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 evőkanál tejszín
  • 3 evőkanál víz
  • 40 dkg héjas mandula
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília paszta vagy -aroma vagy vaníliás cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 evőkanál tejszín
  • 3 evőkanál víz

Elkészítés:

A mandulát serpenyőben megpirítjuk.

Egy másik serpenyőbe tesszük a cukros máz hozzávalóit. Összeforraljuk, hogy elolvadjon a cukor, majd hozzáadjuk a mandulát. Folyamatosan kevergessük, amíg teljesen be nem takarja a cukros réteg a mandulaszemeket.

Egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük és darabjaira szedjük, ha esetleg néhány összeragadt volna.

Amint kihűlt tegyük egy dobozba. Sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küdte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti