Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 1 dl cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kardamom
  • kb. 1 kg búzaliszt
  • 15 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl cukor
  • kb. 2 evőkanál fahéj
  • A tetejére:
  • nagyszemű kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kardamom
  • kb. 1 kg búzaliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl cukor
  • kb. 2 evőkanál fahéj
  • nagyszemű kristálycukor

Fahéjas csigák

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az élesztőt kézmeleg tejben eloszlatjuk, majd belekeverjük a sót, a cukrot, a kardamomot és a puha margarint. A lisztet fokozatosan a masszához adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk. 20 percig kelni hagyjuk.

Ezután a tésztát nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk. A tésztákat megkenjük a puha margarin felével, majd meghintjük őket fahéjjal és cukorral. A 2 lapot feltekerjük, és 4 cm-es darabokra vágjuk.
A tekercsek tetejét tojással megkenjük és nagyszemű cukorral megszórjuk. 225 fokon 8-10 percig sütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti