Fahéjas csiga

Fahéjas csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 8 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • csipet só
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 40 g őrölt fahéj
  • 5-6 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • a krémhez:
  • 200 g krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml vanília aroma
  • a szóráshoz:
  • kb. 10 dkg vágott, pirított dió
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg Rama margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • csipet
  • 20 dkg porcukor
  • 40 g őrölt fahéj
  • 5-6 dkg Rama margarin
  • 200 g krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg Rama margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml vanília aroma
  • 10 dkg dió

Elkészítés:

A liszt közepébe öntjük az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

Közben megpirítjuk a diót és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal. A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük. Amíg pihen addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.

A pihentetett csigákat előmelegített sütőben180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére (1 evőkanál) rákanalazzuk a krémet, és végül megszórjuk a pirított dióval.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!