Fahéjas citromos almás pite

Fahéjas citromos almás pite
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40-45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 maroknyi mazsola
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa (vagy darált dió)
  • 2 evőkanál tejföl
  • szükség esetén tej
  • a kenéshez:
  • 2 evőkanál házi almalekvár
  • a töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 10-20 dkg cukor
  • mazsola ízlés szerint
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint
  • a lekenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • (a tepsi 37 x 40 cm-es)
  • 40-45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 1 maroknyi mazsola
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa (vagy darált dió)
  • 2 evőkanál tejföl
  • tej
  • 2 evőkanál házi almalekvár
  • 2 kg alma
  • 10-20 dkg cukor
  • mazsola
  • őrölt fahéj
  • citromlé
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a lényeg, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.

A tepsit megszórjuk zsemlemorzsával vagy darált dióval, beletesszük a tésztát, eligazgatjuk, majd megkenjük lekvárral, megszurkáljuk villával.

Egy tál aljára citromlevet öntünk, majd belereszeljük az almát (a levét nem nyomkodjuk ki), megforgatjuk, hogy ne barnuljon meg. Beletesszük a mazsolát, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd kinyújtjuk a másik tésztalapot is és rátesszük, majd lekenjük a felvert tojássárgájával és kicsit megszurkáljuk.

170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Zsanette Kovács küldte be. Köszönjük!