Fahéjas bundás alma

Fahéjas bundás alma
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a bundás almához
  • 3 db tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl szódavíz
  • 3- 4 db nagy alma
  • a szóráshoz:
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • a sütéshez:
  • 7 dl napraforgó olaj
  • a bundás almához
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl szódavíz
  • 3-4 db nagy alma
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 7 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A tojássárgákat egy kevés sóval és a porcukorral simára keverünk, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

Egy nagy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. Kb. 1 dl szódavízzel hígítjuk, majd simára keverjük. Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, amit óvatosan beleforgatunk.

Az almákat megpucoljuk, vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb. 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat.

Egy kis tálban elkeverjük a porcukrot a fahéjjal, ezzel fogjuk megszórni a kisült bundás almákat.

Villámgyorsan elkészíthető.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!