Fahéjas almatorta

Fahéjas almatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db egész tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 kg alma
  • 8 dl víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 3 csomag vanília puding
  • 1 csomag étkezési Szilas zselatin (20 g)
  • 15 dkg Rama margarin
  • a díszítéshez:
  • 0,5 l Hulala cukrászati habalap
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 csomag kakaókrémmel töltött ostyatekercs
  • 4 db egész tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 kg alma
  • 8 dl víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • fahéj
  • 3 csomag vanília puding
  • 1 csomag étkezési Szilas zselatin (20 g)
  • 15 dkg Rama margarin
  • 0,5 l Hulala cukrászati habalap
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 csomag kakaókrémmel töltött ostyatekercs

Elkészítés:

A tojásokat keverőtálba felütjük és habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a porcukrot, az olajat, majd a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet. Ezt követően egy 30cm átmérőjű sütőpapírral bélelt kerek, csatos tortaformába öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.

170-180 C fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt (szúrópróbával) készre sütjük, hűlni hagyjuk.

Míg a tortatésztánk hűl, elkészítjük az almás tölteléket. Az almákat meghámozzuk, magházaikat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk, egy lábasba tesszük, melybe 6 dl vizet teszünk. Hozzáadjuk még a kristálycukrot, a fahéjat és a margarint, majd feltesszük főni. Amikor a kompótunk felfőtt, tartalék lángon folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 2 dl vízben feloldott vanília pudingokat és a zselatint. Amikor felrottyant, már kész is.

A csatos tortaformából eltávolítjuk a sütőpapírt. A fahéjas tortatésztánkra ráhelyezzük a zselatinos, vaníliás almakompótunkat, hűtőbe tesszük dermedni.

Mikor teljesen megdermedt, késsel körbevágjuk a formát és eltávolítjuk az oldalát. A cukrászati habalapot keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Lapátkanál vagy habzsák segítségével felvisszük a torta oldalára és tetejére. Az oldalán lévő habba nyomkodjuk az ostyatekercseket, melyek lehetnek egyforma nagyságúak vagy tetszés szerint le is vághatunk belőlük. A látvány fokozása érdekében át is köthetjük selyemszalaggal. Szervírozáskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Borza Máté küldte be. Köszönjük!