Fahéjas almás rétes

Fahéjas almás rétes

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 1 kg reszelt alma
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 evőkanál örült fahéj
  • 3 evőkanál darált keksz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl étolaj

Elkészítés:

A reszelt alma levét ki csavarjuk, és barna cukorral, a fahéjjal megpároljuk. A tejfölt kikavarjuk az étolajjal. A sütött 180 fokra előmelegítjük.

Kiterítünk egy konyharuhát meglocsoljuk vízzel, erre rátesszük az első rétes lapot, megkenjük az olajos tejföllel, majd rárakjuk a következő két lapot, mindkettőt szintén megkenjük. Majd a réteslap szélét megszórjuk a keksz morzsával, majd rárakunk a párolt almából. Konyharuha segítségével feltekerjük és tepsibe tesszük.

Még két rudat készítünk, majd a rétesek tejét is megkenjük az olajos tejföllel, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 pere. Szép piros ropogósra sütjük. Recés késsel felszeleteljük, porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.

Neked ajánljuk