Fahéjas almás pite

Fahéjas almás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • a töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 10 dkg barnacukor
  • 3 csapott evőkanál búzadara
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1,5 kg alma
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 10 dkg barnacukor
  • 3 csapott evőkanál búzadara
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Téglalap alakúra nyújtjuk (25x20 cm-es), és magas falú tepsibe tesszük. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket kinyomkodjuk, majd a tepsiben lévő tészta tetején egyenletesen elosztjuk. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig szép aranybarna nem lesz a teteje. (Kb. 20-25 perc)

Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti