Fahéjas-almás muffin

Fahéjas-almás muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 12,5 dkg vaj
  • 3 savanykás alma
  • 12,5 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1/2 dl tej

Elkészítés:

A vajat megolvasztom, és kikenem vele a muffinformát. A maradék vajat hagyom kihűlni. Az almát meghámozom, húsát apró kockákra vágom.

Összekeverem a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozom. A tojásokat felverem, hozzáadom a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozom úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjak.

A sütőt 200 fokra előmelegítem. A masszát a muffinformába szedem, és a sütő középső rácsán 30-35 percig sütöm. A maradék fahéjjal megszórva kínálom.

Neked ajánljuk