Fahéjas almás muffin (szénhidrát-, laktóz- és cukormentes)

Fahéjas almás muffin (szénhidrát-, laktóz- és cukormentes)

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 pohár cukor (vagy xilit)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl (laktózmentes)
  • 1 kis csipet só
  • negyed pohár olaj vagy olvasztott vaj (laktózmentes)
  • fél csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt (szénhidrátmentes)
  • 3-4 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • *

a szóráshoz:

  • 1 pohár cukor (vagy xilit)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl (laktózmentes)
  • 1 kis csipet só
  • negyed pohár olaj vagy olvasztott vaj (laktózmentes)
  • fél csomag sütőpor
  • 2 pohár liszt (szénhidrátmentes)
  • 3-4 db alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • *
  • xilit
  • (a pohár 2 dl-es)

Elkészítés:

A cukrot vagy a xilitet a tojásokkal habosra (világosra) keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, csipet sót, majd eldolgozzuk benne a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és kb. 5x5 milliméteres kockákra vágjuk. Lehet nagyobb vagy kisebb is, ahogy sikerül, vagy ha ahhoz van kedvünk, akkor a le is reszelhetjük, és a tésztába forgatjuk. (Én most lereszeltem, nekem így jobban ízlik.)

A masszánkat muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 3/4-éig töltve azokat. Mindegyik tetejét megszórjuk egy kis kristálycukorral (xilittel) és fahéjjal. 175 ⁰C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Nézzünk rá, ha már aranybarna a tetejük, vegyük ki, mert ha sötétebb lesz, megéghet a teteje.)

Neked ajánljuk