Fahéjas-almás-diós bögrés sütemény

Fahéjas-almás-diós bögrés sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 6 alma
  • 1 bögre cukor
  • 1,5 bögre rétesliszt
  • 3/4 bögre olaj
  • 3 tojás
  • 1 ek. fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 15 dkg darabolt dió

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.

A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, és a reszelt citromhéjat. A fahéjat, a szódabikarbónát, és a lisztet is hozzákeverjük. Végül a feldarabolt almákat is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Megszórjuk a darabolt dióval. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt, aranybarnára sütjük. A kisült tésztát szeleteljük, porcukorral hintve tálaljuk.

Neked ajánljuk