Fahéjas almarózsa

Fahéjas almarózsa

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db savanykás alma
  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 citrom
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Az almákat késsel nagyon vékony szeletekre vágjuk, vagy használjunk uborka szeletelőt.

Egy tányérba vizet töltünk, majd beletesszük az almaszeleteket. Ráfacsarjuk a citrom levét és pár percre mikróba tesszük. A citromtól nem barnul meg az alma és a savanykás íz kifejezetten jót tesz ennek a sütinek.

A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük. A lekvárt kevés vízzel felhígítjuk és mikróban picit megpuhítjuk.

A tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkok felületét megkenjük a híg lekvárral. Szépen sorban rárakjuk az almaszeleteket úgy, hogy a piros széle felülre essen, kicsit túlérjen a tésztán és kiadja majd a rózsaformát. Fahéjjal meghintjük, majd a szabadon maradt tésztarészt ráhajtjuk az almákra és feltekerjük. Csodás rózsaformákat kapunk.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Muffin sütő formánkat kivajazzuk és mindegyik almarózsát külön mélyedésbe tesszük, majd kb. 25 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk