Fahéjas almarózsa

Fahéjas almarózsa

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 alma
  • 5 ek. cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • szerecsendió
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 4 csésze víz
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. citromlé

Elkészítés:

Az almákat megmosom, félbevágom, a magházakat kivágom. Felteszem a vizet főni a 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágom, és a forrásban levő vízbe teszem 2 percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani. 2 perc múlva szűrőkanállal kiveszem, majd papírtörlőre rakosgatva szárítom.

A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágom derelyemetszővel. Megszórom a cukor, fahéj, szerecsendió, citromhéj keverékkel, majd még egyszer végighengergetem a nyújtófát rajta, hogy a töltelék ne szóródjon ki csavarás közben.

A csíkokat jobbról balra kirakom az almaszeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarom. A végét kissé nedves ujjal odacsíptetem az oldalához, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom.

220 fokon sütjük 25 percig, a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit teszek, így nem ég oda a sütemény alja, majd miután kissé kihűlt, megszórom porcukorral.

Neked ajánljuk