Fahéjas almaleves

Fahéjas almaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 60 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • szegfűszeg
  • citromlé
  • fahéj

Elkészítés:

forralj össze 1,5 liter vízben egy csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, 2-3 szem szegfűszeget és egy csipet fahéjat, szűrd le, kockázd bele az almát, főzd meg.

Közben csinálj habarást a tejszínből a liszttel. Vedd ki a főtt almákat, keverd hozzá a habarást a leveshez, forrald fel, rakd vissza bele az almákat, cukrozd, tálald.

Hasonló receptek