Fahéjas almakompót

Fahéjas almakompót
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb alma
  • 1 darab citrom leve
  • 1 db fahéj (rúd)
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor, méz vagy édesítő
  • 4 db nagyobb alma
  • 1 darab citrom leve
  • 1 db fahéj (rúd)
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 evőkanál cukor, méz vagy édesítő

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és tetszőlegesen felvágjuk. Annyi vízzel feltesszük főni, ami ellepi, az alma úgyis ereszteni fog még levet. Beleöntjük a citromlevet, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat is. Ízlés szerint hozzáadjunk cukrot vagy édesítőt. (Ha mézzel szeretnénk ízesíteni, akkor csak a legvégén tegyük bele, különben kifőnek belőle a tápanyagok.)

Amikor a gyümölcs kicsit áttetszőbbé válik, levesszük a tűzről. Langyosan is finom, de aki hidegen szeretné fogyasztani, tegye a hűtőbe néhány órára.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti