Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és tetszőlegesen felvágjuk. Annyi vízzel feltesszük főni, ami ellepi, az alma úgyis ereszteni fog még levet. Beleöntjük a citromlevet, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat is. Ízlés szerint hozzáadjunk cukrot vagy édesítőt. (Ha mézzel szeretnénk ízesíteni, akkor csak a legvégén tegyük bele, különben kifőnek belőle a tápanyagok.)
Amikor a gyümölcs kicsit áttetszőbbé válik, levesszük a tűzről. Langyosan is finom, de aki hidegen szeretné fogyasztani, tegye a hűtőbe néhány órára.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Olcsó ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
30 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Receptek befőzéshez
,
Gyümölcsös ételek
,
Almás ételek