Fahájas és mazsolás sütemény

Fahájas és mazsolás sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 55 g vaj
  • 200 g cukor
  • 1 db tojás
  • 185 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 120 ml tej
  • 48 g mazsola
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 55 g vaj
  • 200 g cukor
  • 1 db tojás
  • 185 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 120 ml tej
  • 48 g mazsola
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

A mazsolát kb. 15 percig forró vízben áztatjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen leszáradjon. Egy kis tálban összekeverjük a fahéjat és a barna cukrot.

A vajat elkezdjük keverni, majd 3 részletben hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a tojást és kb. 5 percig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. A vajhoz felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ebbe tesszük a tészta felét, ezután meghintjük a fahéjas cukorral. Rátesszük a maradék tésztát, aminek a tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral és a mazsolával.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!