Fagyi szelet tortaformában

Fagyi szelet tortaformában
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 24 cm-es tortaformához:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2-3 dkg csokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15-20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2-3 dkg csokoládé

Elkészítés:

A porcukrot és a tojásokat tálba tesszük, majd robotgéppel jó habosra keverjük. Ezután – állandó keverés mellett – hozzáadjuk a darált diót. Végül beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan összekeverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. (Tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is.)

Légkeveréses üzemmódban 150 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ezután a sütőből kivesszük, pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és egészen kihűtjük.

A pudingport simára keverjük a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal. Ezután apránként hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudingot is (addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk). A Hulalát (vagy habtejszínt) közepesen kemény habbá verjük.

A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd ráhalmozzuk a felvert habot. Ezután ízlés szerint rácsorgatjuk az olvasztott csokoládét. Az elkészült tortát legalább egy óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt jó éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!