Fagyi szelet másként

Fagyi szelet másként
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl hideg tej
  • a tetejére:
  • 4 dl cukrásztejszín (Hulala)
  • 4 evőkanál csokireszelék
  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
  • csipet
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl hideg tej.
  • 4 dl cukrásztejszín (Hulala)
  • 4 evőkanál csokireszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, utána a tojássárgáját a cukorral, a mézes fűszerkeverékkel és a vízzel, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, óvatosan összeforgatjuk ezt az egészet a tojásfehérje habbal .

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Egy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémes krémport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tejet és robotgéppel felverjük, majd ráhalmozzuk a tészta tetejére és elsimítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krém tetejére halmozzuk, spatulával elsimítjuk, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel.

2 órára hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!