Fagyasztott epres szelet

Fagyasztott epres szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • *
  • a krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag habfix
  • 25 dkg eper
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag habfix
  • 25 dkg eper

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A lisztet a barnacukorral, az olvasztott vajjal és a mandulával összedolgozzuk. Tepsire simítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt összetörjük.

Egy 30x40 centis mély műanyag tálat kibélelünk frissen tartó fóliával, és az aljára szórjuk a fele morzsát.

A krémhez a hideg tejszínt a porcukorral, a citromlével és a habfixszel kemény habbá verjük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, felkockázzuk.

A habot az eperrel elkeverjük. A morzsára kenjük, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát. Betesszük a fagyasztóba kb. 3-4 órára.

Fogyasztás előtt 10 perccel kivesszük, szeleteljük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 160 kcal

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti