Fácánropogós narancsos majonézzel

Fácánropogós narancsos majonézzel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg fácánhús
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 tojás
  • bors
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 db narancs
  • 3 dl majonéz
  • 50 dkg fácánhús
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • bors
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 1 db narancs
  • 3 dl majonéz

Elkészítés:

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, a tűzről lehúzva beleütjük a tojást, és jól eldolgozzuk.

A kihűlt besamelt a hússal ledaráljuk. A masszából vizes kézzel kis rudakat formálunk. A rudakat kipanírozzuk, és kisütjük.
1 narancs levét kifacsarjuk, 3 dl majonézzel jól kikeverjük, majd a ropogós rudak és rizsköret mellé kínáljuk.