Fácánkakas-leves csigatésztával

Fácánkakas-leves csigatésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 db fácánkakas
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • fél zellergumó
  • 2 zellerlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag friss petrezselyemzöld
  • 6 db szemes bors
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 db kelkáposztalevél
  • fél fehér paprika
  • egy kisebb paradicsom
  • 1 db közepes burgonya
  • 20 dkg csigatészta
  • 1 db fácánkakas
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • fél db zellergumó
  • 2 db zellerlevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag friss petrezselyemzöld
  • 6 db szemes bors
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 db kelkáposztalevél
  • fél db fehér paprika
  • 1 kisebb db paradicsom
  • 1 db közepes burgonya
  • 20 dkg csigatészta

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymákat meg tisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt feldaraboljuk, megmossuk.

Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, felöntjük hideg vízzel, feltesszük lassú tűzön főni. Ha felforrt leszedjük a habját és bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön. (Így lesz aranylóan sárga és kristály tiszta a fácán húsleves.) Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függően, kb. 1,5-2 óra.

Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levest és befőzzük csigatésztával.

Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket és főtt fácán aprólékot.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!