Fácán húsleves

Fácán húsleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db fácán
  • 2 db sárga répa
  • 2 db zöldség
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 fél zeller gumó
  • 2 zeller levél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag friss petrezselyem zöld
  • 6 db szemes bors
  • 1 kávés kanál őrölt bors
  • 1 db kelkáposzta levél
  • fél fehér paprika
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 db közepes krumpli
  • 15 dkg cérna metélt tészta

Elkészítés:

A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a fácánt feldaraboljuk, megmossuk.

Egy nagyobb méretű fazékba belerakjuk a feldarabolt fácánt, és felöntjük hideg vízzel, majd feltesszük lassú tűzön főni.

Ha felforrt, leszedjük a habját, és bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük, lassú tűzön, hogy éppen csak szinte gyöngyözzön. Mert így lesz aranylóan sárga és kristály tiszta a fácán húsleves.

Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, a fácán korától függ, kb 1,5-2 óra.

Ha megpuhult a hús, akkor leszűrjük a levest, és cérnametélttel befőzzük. Tálalásnál teszünk a tányérba zöldségeket, és főtt fácán húst.

Neked ajánljuk