Fácán becsinált leves

Fácán becsinált leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 3 fácán apróléka
  • 3 közepes petrezselyemgyökér
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • 3 db fácán apróléka
  • 3 közepes petrezselyemgyökér
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • petrezselyem
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A fácánaprólékot alaposan megmossuk, nagyobb főzőedénybe tesszük, majd annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni és nagyon alacsony lángon főzzük. Időközben a keletkezett habot leszedjük.

Amikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük az egészben hagyott zöldségeket. (Ha túl nagyok a zöldségek, felezzük meg őket.) A levest sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majoránnával fűszerezzük, és addig főzzük, amíg minden megpuhul.

A zöldségeket és a húst kiszedjük. A húst lefejtjük a csontról, a zöldségeket felszeleteljük. A levest finom szűrőn leszűrjük.

A levest, a húst és a zöldségeket visszatesszük a főzőedénybe és hozzáadjuk a kiengedett zöldborsót is.

A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük. A forró húslevesből egy evőkanálnyit a habaráshoz keverünk, majd a habarást vékony sugárban a leveshez öntjük, összeforraljuk.

Megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel, kevés frissen facsart citromlével ízesítjük, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktóra küldte be. Köszönjük!