Ezersziget csirkesaláta

Ezersziget csirkesaláta

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csapott kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csomag (40 dkg) fagyasztott, morzsolt kukorica
  • 6 kemény paradicsom
  • 2-3 nagy, piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller

az öntethez:

  • 1 konyhakész csirke
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csapott kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csomag (40 dkg) fagyasztott, morzsolt kukorica
  • 6 kemény paradicsom
  • 2-3 nagy, piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller
  • 2 szép szál újhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • 1 ecetes uborka
  • 5 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél dl tejszín
  • 1-1 csipetnyi só és
  • őrölt fekete bors
  • 1-1 kiskanál citromlé,
  • porcukor és mustár

Elkészítés:

A csirke mellét és combjait levágjuk, az utóbbit kettécsapjuk. A többi húst fél kisujjnyi falatokra vágjuk, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig sütjük, közben megsózzuk, megborsozzuk.

A kukoricát fölengedjük, lecsöpögtetjük. a zöldségeket tetszőlegesen felszeleteljük. Az így előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt tálon elrendezzük. A mártáshoz az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát apróra vágjuk, a tejföllel együtt a majonézbe keverjük. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, a citromlevet, a porcukrot meg a mustárt hozzáadjuk.

Hasonló receptek