Ezerjó

Ezerjó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • a mákos töltelékhez:
  • 1 db tojás
  • 8 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg magozott meggybefőtt
  • a túrós töltelékhez:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg rögös tehéntúró
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg mazsola
  • az almás töltelékhez:
  • 2-3 db alma, lereszelve
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál darált dió
  • (a tepsi 23 x 13 cm-es)
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
  • 8 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg magozott meggybefőtt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg rögös tehéntúró
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2-3 db alma, lereszelve
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál darált dió
  • (a tepsi 23 x 13 cm-es)

Elkészítés:

Ez a réteges sütemény a zserbó vagy a flódni szabásmintáját követi. Jó hír azoknak, akik a diót nem szeretik!

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi/sütőforma nagyságúra nyújtjuk, majd az elsőt belefektetjük a formába.

A máktöltelékhez a tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot és a lecsepegtetett meggyet.
Rásimítjuk az első tésztalapra. Rátesszük a következő tésztalapot.

A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, majd rátesszük a következő tésztalapot.

A lereszelt, kinyomkodott almát cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tésztalapot megszórjuk a darált dióval és rásimítjuk az almát, végül befedjük az utolsó lappal. Egy nagy villával több helyen átszúrjuk.

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 175 fokra csökkentve a hőfokot, további 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.