Expressz túrós batyu

Expressz túrós batyu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 batyuhoz:
  • 1 csomag leveles tészta (25 dkg)
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin + a formához
  • 1 citrom reszelt héja
  • *
  • a tálaláshoz:
  • házi gyümölcslekvár
  • 1 csomag leveles tészta (25 dkg)
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg margarin + a formához
  • 1 citrom reszelt héja
  • házi gyümölcslekvár

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-re előmelegítjük. A leveles tésztát kitekerjük, és 12 négyzetre vágjuk. Egy muffintepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük margarinnal. A négyzeteket a tepsi mélyedéseibe tesszük.

A túrót összetörjük, belekeverjük a tojást, a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat és a lágy Rama Laktózmentes margarint. A túrót a tésztalapok közepébe kanalazzuk. A tésztalapok sarkait összecsípjük, meg is csavarhatjuk. A sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük a batyukat. Tálaláskor meglocsolhatjuk lekvárral.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti