Expressz pulykaburger lila káposztával

Expressz pulykaburger lila káposztával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 darabhoz:

  • 20 dkg lila káposzta
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 nagy alma
  • 60 dkg darált pulykahús
  • 1 evőkanál felaprított zsályalevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 4 szezámmagos hamburgerzsemle

Elkészítés:

A káposztát és a hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.

A darált húst tálban jól átdolgozzuk, belekeverjük a reszelt almát, a zsályát, és annyi olívaolajat, hogy a hús ne legyen túl száraz. A masszából 4 db, tenyérnyi nagyságú húspogácsát készítünk, tepsibe helyezzük és a sütőben 20 perc alatt sütjük.

Közben összekeverjük az ecetet a cukorral, sózzuk, borsozzuk, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a hagymát, a káposztát és a mustárt. Amíg a húspogácsák készre sülnek, hagyjuk állni, hogy a káposzta kissé megpuhuljon.

Amint megsült a hús, a félbevágott hamburgerzsemlékbe tesszük, a hús tetejére halmozzuk az ecettől megpuhult „savanyúságunkat”. Ízlés szerint a zsemléket megkenhetjük még mustárral és salátalevélen kínálhatjuk.

Fotó: Recepttar.hu

Hasonló receptek