Étcsokoládés levendulás fagylalt (cukormentesen)

Étcsokoládés levendulás fagylalt (cukormentesen)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg cm étcsokoládé vagy 90 százalékos, mert az a legjobb
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • 1 dl sűrített cukormentes tej
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • levendula
  • édesítő
  • 20 dkg cm étcsokoládé vagy 90 százalékos, mert az a legjobb
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • 1 dl sűrített cukormentes tej
  • édesítő
  • 1 dl tej
  • levendula
  • édesítő

Elkészítés:

A tejet összemelegítjük a levendula virággal (vagy szörppel, aromával, stb.), ezután kihűlni hagyjuk, majd átszűrjük.

A tejszínt lazán felverjük. Hozzáadjuk a sűrített tejet és az olvasztott csokit, majd az átszűrt tejet. Fagyigépbe tesszük, amíg el nem érjük a megfelelő állagot. (Ha nincs gép, akkor tegyük a mélyhűtőbe és félóránként keverjük meg.)

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti