Étcsokoládés habcsók

Étcsokoládés habcsók

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokokoládé
  • 1 kk. ecet

Elkészítés:

A sütőt 135 fokra melegítem. A csokoládét felolvasztom vízgőz felett. A porcukrot átszitálom.

A tojásfehérjét szintén vízgőz fölött kemény, fényes habbá verem úgy, hogy közben evőkanalanként adagolom hozzá a porcukrot, majd mielőtt befejezném a habverést, hozzáadom az ecetet.

Az olvasztott csokoládét a lehető legkisebb lyukú csővel ellátott habzsákba teszem. A harmadával köröket rajzolok a tojáshab tetejére. Egy pálcika segítségével a csokicsíkokból márványos erezetet húzok. Két evőkanál segítségével a halmokat sütőpapíros tepsire teszem.

A 135 fokos sütőben 35-40 perc alatt kiszárítom a habcsókokat.

Neked ajánljuk