Esterházy torta szülinapra

Esterházy torta szülinapra

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

A tésztához:

  • 10 db tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt

A krémhez:

  • 16 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 4 cl rum

A díszítéshez:

  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk. étolaj

Elkészítés:

A tésztához felverem a tojásfehérjét cukorral és liszttel, dióval dolgozom össze.

Sütőpapíros tortaformában 5 lapot sütök, 180 fokon, darabonként 5-10 perc alatt.

A krémhez a pudingot tejben, cukorral felfőzöm és kihűlve diót, rumot, felvert tejszínhabot forgatok bele.

A lapokat megtöltöm a krémmel, oldalát is bevonom és hűtőben hagyom állni.

A mázhoz kissé felverem a fehérjét, porcukorral édesítem és a tortára simítom.

Olajjal olvasztott csokival díszítem a tetejét, illetve felvert tejszínhabbal, darált dióval.

Neked ajánljuk