Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és egy kevés vízzel kikeverem. A fehérjéket kemény habbá verem. A sütőporos, diós lisztet hozzákeverem a sárgákhoz, majd óvatosan hozzáadom a felvert fehérjéket is. Majd megsütöm, és hagyom kihűlni.
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzőm. Miután levettem a tűzről, belekeverem a rumaromát, és hagyom kihűlni. belekeverem a darált diót is. Végül hozzákeverem a felvert tejszínhabot.
A piskótát 6 lapra vágom, és sorban megkenem őket a krémmel. Az oldalát is bevonom kevés krémmel, megszórom darált dióval.
A mázhoz kissé felverem a fehérjét, porcukorral édesítem és a tortára simítom. Olajjal olvasztott csokival díszítem a tetejét, illetve ízlés szerint felvert tejszínhabbal, diószemmel díszítem.
Kategóriák
vegetáriánus
,
klasszikus
,
házias
,
ünnepi
,
ünnep
,
uzsonna
,
közepesen költséges
,
közepesen bonyolult
,
60 perc
,
desszert
,
torta