Esterházy torta

Esterházy torta
Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • kevés rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 dl tejszín (elhagyható)
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 18 dkg porcukor
  • 10 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • kevés rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:

A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és egy kevés vízzel kikeverem. A fehérjéket kemény habbá verem. A sütőporos, diós lisztet hozzákeverem a sárgákhoz, majd óvatosan hozzáadom a felvert fehérjéket is. Majd megsütöm, és hagyom kihűlni.

A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzőm. Miután levettem a tűzről, belekeverem a rumaromát, és hagyom kihűlni. belekeverem a darált diót is. Végül hozzákeverem a felvert tejszínhabot.

A piskótát 6 lapra vágom, és sorban megkenem őket a krémmel. Az oldalát is bevonom kevés krémmel, megszórom darált dióval.

A mázhoz kissé felverem a fehérjét, porcukorral édesítem és a tortára simítom. Olajjal olvasztott csokival díszítem a tetejét, illetve ízlés szerint felvert tejszínhabbal, diószemmel díszítem.