Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól összedolgozzuk, és félórára a hűtőbe tesszük.
Az egészet három egyenlő részre osztjuk, és cipó alakúra formázzuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalap formájúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Vékony szeletekre vágott almával rakjuk meg, és megszórjuk őrült fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a lekvárt, ennek a tetejére kerül a harmadik tésztalap. Végül megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Miután kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Finom, puha sütemény, több napig is eláll.
Megjegyzés:
A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti