Érsek szelet

Érsek szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • fél üveg ribizlilekvár (helyettesíthető bármilyen lekvárral, fő, hogy savanykás legyen)
  • a tésztakenéshez:
  • 1 tojás
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • fél üveg ribizlilekvár
  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól összedolgozzuk, és félórára a hűtőbe tesszük.

Az egészet három egyenlő részre osztjuk, és cipó alakúra formázzuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalap formájúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Vékony szeletekre vágott almával rakjuk meg, és megszórjuk őrült fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a lekvárt, ennek a tetejére kerül a harmadik tésztalap. Végül megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Miután kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Finom, puha sütemény, több napig is eláll.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti